vers gekakel

Zaterdag was de opening van Frank zijn atelier. Omdat hij zijn verjaardag nog niet had gevierd, deed hij dat gelijk erbij. Dit betekende dat onze familie op bezoek kwam met allerlei fijne cadeautjes. Zo waren daar twee nieuwe kippen die gelijk met Roosje en Hillie op stok konden. De volgende dag ontstonden er wat schermutselingen, maar de dames kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Het is nog een beetje vroeg om het hele stel door de tuin te laten lopen. De nieuwe kippen mogen nog wat meer aan het hok wennen.

De tuin krijgt evengoed veel gevleugeld bezoek. De pas verdeelde compost is erg interessant voor veel vogels. Er zitten allerlei beestjes in die daar veilig dachten te kunnen overwinteren. Wellicht hier en daar nog een zaadje dat aan het composteer-proces is ontsnapt. Enkele merels zijn druk op zoek naar regenwormen. Er zitten verschillende soorten meesjes, heggenmussen, winterkoninkjes. Zodra het roodborstje verschijnt, worden alle andere kleine vogeltjes weggejaagd. Evi de poes vindt het allemaal schitterend, hoewel duiven haar absolute favoriet zijn. Overigs vangt ze vooral muizen.

Het hele jaar door komen er veel vogels op bezoek. Zo was er ergens in de zomer een jonge specht tussen de takken van de hazelaar beland. Het jonge diertje zat daar te kloppen op een dode boomstronk op zoek naar insecten. Evi had dat helaas snel in de gaten en wij vreesden voor het leven van de dappere specht. Echt heel enthousiast vliegen deed die namelijk nog niet. Toen hebben we deze tuingenoot verhuisd naar een veiligere plek.

IMG_0651In het najaar had het zaad van verschillende planten veel aandacht van de vogels. De zonnebloempitten, maar vooral het venkelzaad kon op bezoek rekenen. Soms zaten de struiken helemaal vol met kleine, vrolijk fluitende fladderlaars. Naast de vogels zaten er veel insecten. In het vijvertje woonden al snel kikkers en vele poelslakken. Een tijdje is er ook een egeltje geweest dat onder de hooivoorraad van de kippen heeft gewoond.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>