Vensterbank tuin

Hoewel de winter nog niet zo heel hard van stapel loopt, lijkt het me leuk om binnen ook het een en ander te laten groeien. De Spinazie in de tuin wil niet zo hard, waarschijnlijk had er iets meer koemest bij gemogen, en het is altijd lekker om vers groenvoer te hebben. Daarbij komt dat ik erg nieuwsgierig ben naar de kiemkracht van mijn pasgewonnen sla- en snijbiet zaadjes. Potgrond heb ik genoeg. Een verzameling lege champignonbakjes om de plantjes in te laten groeien.

IMG_0327[1]Er is echter nog maar een vensterbank vrij, en deze is schuin geplaatst. Waarom is mij een raadsel. Alles valt eraf en dat kan toch niet de bedoeling zijn? Over een klein beetje klustallent beschik ik wel, dus vol goede moed ga ik aan de slag om er een rechte vensterbank van te maken. In het licht van de bijna volle maan en onder toeziend oog van mijn zwarte kat Evi zoek ik naar een geschikte plank. Daar is ook de zaag zowaar. Even later is er een stuk hout op maat gezaagd. Ook heb ik wat blokjes gevonden om er onder te leggen, zodat de plank recht op de schuine vensterbank komt te liggen. Met immer practische ducktape, zet ik het geheel vast op de vensterbank. Dat staat stevig. De met grond gevulde champignonbakjes blijven prima staan.

Nu kan er gezaaid worden. In mijn enthousiasme wil ik gelijk heel veel soorten zaad gaan uitproberen. Ik beperk mij tot het verse Sla- en Snijbiet zaad, een Yssla, Radijsjes, Ruccula, Mosterdzaad en Stokrozen. Deze laatste wil ik later graag uitplanten ergens in de tuin. De champignonbakjes worden van een naambordje voorzien, met de zaaidatum erbij.

Enige tijd later begint het een en ander te schieten. Het mosterdzaad is er snel bij, maar ook het verse Sla-zaad. De Yssla en Ruccula laten het afweten. De plantjes zijn allemaal wat iel. De groei omstandigheden zijn dan ook niet ideaal. Te wijnig licht, grond en ruimte. Toch staat het stelletje er dapper bij. Fijn te zien dat het zaad t zo goed doet.

Tuinkers en mungbonen heb ik op een apparte plaats laten kiemen. Deze fijne wintergroenten hebben al menig soepje en salade verrijkt.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>