Luchtig op het land

Enkele Tomatenplantjes steken dapper hun kiemblaadjes boven de grond uit. Het lijkt me leuk als de rest ook nog opkomt, samen met de Paprika. Buiten staat een felle wind. Luchtlagen strijden over wie het weerbeeld gaat bepalen. Volgens de verwachting gaat het zonnige warme weer de overhand krijgen. Althans dit weekend. Nu vliegen je buiten de stoelen nog om de oren. Letterlijk, als je een van de katten of de kippen bent. Vanochtend renden ook de schapen door de tuin. Het tweetal was ontsnapt. Gelukkig waren ze daar zo van onder de indruk, dat ze zich niet te goed hebben ontdaan aan de pas ontloken bloembollen. Om mijn kachel brandende te houden, is dit weer ideaal. De trek is zo geweldig, dat ik zelfs geen föhn nodig heb om de boel aan te blazen.

Gisteren heb ik me op Moerveld vermaakt in de tuin. Pastinaak gezaaid, Rode en Witte kool. Foustia heeft perspotjes gemaakt voor de maïs en de zaadjes erin gestopt. In de kas staan ze te wachten op ontkieming. Ook gisteren was er veel wind. Zoveel wind dat het zijl van de kas omhoog gewaaid was. Gelukkig had Larze dat op tijd in de gaten. Samen met Teo zijn we toen een reddingsactie gestart. Het wapperende zijl werd gevangen en vastgelegd met zware boomstammen. Daarna gingen we verder met het verwijderen van graspollen die overal op het pas gefreesde land verspreid liggen. Een klusje waar Teo niet bijster enthousiast over was. Op een gegeven moment ging hij dus op huis aan. Nu is de situatie zo dat de beste man geacht wordt een bepaald aantal uren werkzaamheden te verrichten. Aangezien ik de gene ben die die werkzaamheden begeleid, verzocht ik hem vriendelijk nog even te blijven, waarbij ik hem op de consequenties van de keuze tot vertrek wees. Hij voelde zich gedwongen om te blijven. Ik zei hem dat hij mocht kiezen zijn situatie zo te omschrijven, zolang hij zijn rol maar speelde. Mijn rol van politieagente is geen favoriet. Zelf houd ik mij vooral aan regels als het me goed uitkomt. Het duurde niet lang voor Teo weer liep te fluiten. Larze vertelde enthousiast dat hij bij zijn studie tot boswachter heeft geleerd hoe hij een degelijk poeltje aanlegt. Daar gaat hij vandaag mee aan de slag in de kruidentuin. Zondag komen Annick en Raf de perceeltjes daar frezen. Intussen heb ik mijn zaad voorraad erbij gepakt. Naast de moestuin kan nu ook de kruidentuin op Moerveld serieus van start gaan.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>