Kippenfeestje

IMG_0706Vandaag is een mooie zonnige dag. Onze kippen Roosje en Hillie vieren dit met luid gekakel. Of ze hebben gewoon honger. Dat kan natuurlijk ook. De kippentractor staat al klaar op een stukje grond waar eerder dit jaar pompoen-courgettes hebben gegroeid. Een interessant gewas dat keiharde ronde groene vruchten oplevert. Het stukje courgette dat in de naam zit, kan ik niet helemaal plaatsten. Ze groeien slingerend, net als de meeste pompoenen. Van binnen zijn de vruchten oranje, zoals pompoen. Als het lukt ze open te krijgen, valt dat te zien. Vervolgens is het best een uitdaging om het vruchtvlees, dat naar pompoen smaakt, van de harde schil af te krijgen. Het grote voordeel van dit gewas is dat de slakken niet aan de vruchten eten, omdat ze de schil niet kapot krijgen.

Ergens begin november is het gewas afgestorven. Enkele vruchten liggen tussen het dode loof op de grond. Roosje en Hillie lok ik rammelend met hun voerbakje naar de verplaatsbare ren. Ze lopen netjes achter mij aan tot daar ineens Evi de poes is. Ze haalt het qua grootte niet bij de kippen, maar springt er dapper achteraan. Die zijn afgeleid van het voerbakje en ontdekken ineens dat ze midden in een tuin vol lekkers staan. Tevreden beginnen ze te pikken. Gelukkig komt Frank er dan net aan om de mevrouwtjes kip mee richting ren te manoeuvreren. Het enige wat nu nog in de kippentractor geplaatst mag worden, is een leg- en schuil kistje. Uiteraard ontsnapt het stel tijdens deze actie, tot grote hilariteit van Evi die nog wel zin heeft om met die grote veerballen te spelen. Gelukkig zijn de dieren allemaal erg tam en al snel zit iedereen op haar plaats.

Enkele uren later zijn alle restjes van de pompoen-courgette verwijderd en is de grond mooi losgemaakt en licht bemest. De kippen lopen netjes achter Frank aan terug het kippenhok in. Ik heb het wilde plan om snel nog wat spinazie te zaaien en dan de nieuwe platte kas die ik laatst van Frank heb gehad erover heen te zetten. Verder dan alleen een plan is het nog niet gekomen, omdat het toch wel erg leuk is om mijn zusje en haar vriend een gelukkig nieuwjaar te gaan wensen.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>