Onkruid

Boeken

Het leven is simpel…..als je gewoon jezelf bent
Hellen van Geffen.
Boekje van mijn yogalerares met een aantal leuke levenslessen, mooi en eenvoudig uitgelegd.

‘Anastasia’ serie
Vladimir Megré
Een Russische zakenman vertelt over een bijzondere ontmoeting met een jonge vrouw die alleen is opgegroeid in te taiga. Zij heeft daar vele interessante inzichten opgedaan, welke beschreven worden in de boeken. Thema’s als leven in eenheid met de natuur komen naar voren. Ook de wereldgeschiedenis wordt vanuit een boeiend oogpunt bezien. Hoe gedachten gebruikt worden om te creëren komt aan de orde. Zo ook vele mogelijkheden die de mens heeft om zich te ontwikkelen. De woorden in het boek zouden zo geordend zijn dat ze bewustzijn verhogend werken. Er komen handige tips aan de orde die in het dagelijks leven zijn toe te passen.

Het spreekt mij aan omdat er veel diepe kennis mee wordt doorgegeven. Niet een zoveelste ‘het gaat slecht met de aarde’- boek, maar juist een positieve en praktische stimulans om je leven in eigen handen te nemen. De mysteries die aan de orde komen, in het boek, maar ook er omheen, ‘bestaat Anastasia echt?’’ik besta voor wie in mij geloven’, maken het voor mij interessante materie om over te filosoferen. Veel van wat er wordt geschreven over het leven in eenheid met de natuur, vind ik erg herkenbaar uit eigen ervaringen.

De wet van aantrekking
Esther & Jerry Hicks
Dit echtpaar heeft een hele reeks werken geproduceerd die allemaal erg inspirerend zijn. Bovengenoemd boek is er een van. Het gaat over je aandacht geven aan dat gene wat je goed doet voelen en hoe je innerlijke geleidingssysteem aangeeft of je keuzen maakt die bij jou persoonlijk passen. Er wordt aangegeven hoe het komt dat je alleen iets voor een ander kunt betekenen als jezelf lekker in je vel zit. Er wordt verteld hoe we door ergens op gefocust te zijn, daar meer van ontvangen, omdat van de oneindigheid aan mogelijkheden we dat gene zien waar we onze aandacht op richten. Dan komt ter sprake hoe we onze focus kunnen gebruiken om dat aan te trekken wat we graag zien gebeuren en toe te laten dat dit zich vervolgens manifesteert. Dit alles met vele realistische voorbeelden uit de praktijk. Mij doet hun werk vooral beseffen dat er werkelijk ieder moment een keuze is en hoe donker de wereld soms ook lijkt, er altijd iets te vinden is wat een positieve snaar raakt. Door daar naar te kijken, komt een volgend lichtpuntje in zicht en dan nog een en nog een. Voor ik het weet, ben ik weer in staat het moois te ontvangen wat het leven te bieden heeft.

The Success Secrets They Don’t Want You To Know You About
Kevin Trudeau
Deze man heeft ook heel wat interessant materiaal de wereld in gebracht. Ik heb een cd-serie van hem beluisterd, waarvan ik een aantal aspecten erg verhelderend vond. Hij vertelt alles heel concreet, soms iets te materialistisch naar mijn smaak. Zijn verhaal gaat over neuropathways waarvan onze gedachtegangen gebruik maken (en ook andere aangeleerde patronen, zoals fietsen of een auto besturen), het vierstappen leerplan van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam en het belang van bewuste herhaling van gewenst gedrag om oude patronen te overschrijven. Ook zaken als hoe alles uit frequenties bestaat, het belang van gedachten kiezen die je goed doen voelen komen aan de orde. Dat veel mogelijkheden van hoe iets zich kan manifesteren buiten onze radar liggen op het moment dat een verlangen naar iets zich voordoet en het daarom zinvoller is je te richten op wat je wilt bereiken dan hoe dat precies zal gebeuren, omdat je in dat laatste geval de neiging kan hebben de onmogelijkheden te zien, waardoor je het proces tegenhoudt. Zelfvertrouwen en geloven in wat je wilt bereiken zijn essentieel.

Uit de ban van eetbuien
Joanna Kortink
9789021544434
Een bijzonder boek dat een goede kijk geeft op de achterliggende oorzaken van eetproblemen. Er staan oefeningen in om je te stimuleren op zoek te gaan naar de kern van het probleem, je te focussen op wat je echt wilt. Ook staan er voedingstips in en wat belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen. Erg intensief.

Een nieuwe aarde
Eckhart Tolle
9789020284065
Dit boek kwam ik tegen in de boekenkast, maar eigenlijk vind ik alles van deze man erg inspirerend. Het is steeds verhelderend naar zijn videofilmpjes te kijken, de rustige en waardige manier waarop hij de wereld beziet. Ook zijn boeken geven mooie inzichten weer.

De geheime taal van eetstoornissen
Peggy Claude-Pierre
90 225 44214
Een boek dat de ware oorzaken van Anorexia Nervosa ter sprake brengt. Ook laat het zien wat een goede manier is om met mensen die deze ziekte hebben opgepikt om te gaan, zodat het genezingsproces gestimuleerd wordt.

Het Veld, de zoektocht naar de geheime kracht van het universum
Lynne MacTaggart
9020283391
Een wetenschap journaliste beschrijft een aantal opmerkelijke wetenschappelijke onderzoeken waarvan de resultaten verklaard kunnen worden met het bestaan van een zogenoemd ‘Nulpuntsenergieveld’. Mooi hoe wetenschap, filosofie en spiritualiteit hier samenkomen.

De Reconnectie, heel anderen, heel jezelf
Eric Pearl
907563661X
Op het moment dat ik het boek opensloeg, knalde er een glazen lamp kapot. Verder heb ik weinig van de spectaculaire effecten gemerkt, die een reconnectie met zich mee kan brengen. In het boek komen die uitgebreid aan de orde. Zo ook een hoop wonderbaarlijke genezingen en momenten waar de medische wetenschap voor raadsels gesteld wordt. Dit alles door de technieken die de beste man toepast; zich openstellen als een energiekanaal waardoor mensen weer met hun oorspronkelijke bouwplan verbonden worden.

Het kosmische energieveld, bewustzijnsgroei door afstemming om kosmische energieën
P.Phoenix Dubro
9020284215
Hier wordt verteld over elektromagnetische energie en de invloed hiervan op ons aardse bestaan. De verbinding tussen de mens en de kosmos komt uitgebreid ter sprake en hoe we deze kunnen optimaliseren. Veel interessante wetenschappelijke informatie, vooral op natuurkundig gebied, maar ook over de vorm van kristallen en piramides.

Eurotopia, Gemeinschaften & Ökodörfer in Europa
Sieben  Linden
9783981296808
Een gids met een beschrijving van de meeste leefgemeenschappen in Europa. Met handig overzicht waar ze te vinden zijn. Per land geordend.