Inspiratie

Uit de titel van deze website, “Kruiden als muze”, blijkt al wel dat kruiden een grote inspiratiebron voor mij zijn. Gelukkig ben ik daarin niet de enige. Er zijn veel interessante boeken over kruiden geschreven, mooie verhalen verteld en websites gemaakt. Prachtige foto’s zijn er ook te vinden waarop kruiden in allerlei staten worden geportretteerd. In mijn beleving kunnen kruiden een mooie ingang zijn om diepere lagen van jezelf te leren kennen. In feite geldt dat voor veel aspecten uit de natuur en het leven in het algemeen. Het is maar net wat je raakt, wat je de ogen opent en rust en vrede van binnen brengt.

Onder “gekruid” noem ik een aantal werken die ik goed kan waarderen. Natuurlijk is er nog heel veel meer kruiden gerelateerd materiaal te vinden, waarvan het een en ander wellicht aan mijn lijstje mag worden toegevoegd.

Er is nog veel meer in het leven wat mij bezig houdt dan kruiden, niet zo een verrassing waarschijnlijk. Zo lang ik mij herinner ben ik nieuwsgierig naar waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Waarom ik de realiteit ervaar zoals ik dat doe. Levensvragen als ‘wie ben ik?’en ‘wat is de zin van het leven?’ hebben mij tot vele uurtjes boeiend filosoferen gebracht. Soms in wanhoop, dan weer berustend. Inmiddels ben ik tot vele interessante conclusies gekomen. Vooral door beleven in plaats van bedenken. Hoe meer ik mij bewust word, hoe sterker ik mij ook realiseer hoe onbewust ik eigenlijk ben. Pagina’s zou ik kunnen vullen met al mijn bevindingen, niets echter zal ooit volledig toerijkend zijn. Natuurlijk is sowieso alles wat op deze website te vinden is gekleurd door mijn perceptie van de realiteit en laat ik mijn ervaringen er graag in doorsijpelen. Onder ‘onkruid’ zal ik een aantal werken noemen die mij geholpen hebben op mijn zoektocht of waarin ik herkenning vind. Ook hier geldt dat de informatie gefilterd is.

Ik houd er erg van de wereld met humor te bezien en beschouw het hier als een diverse plaats. Vandaar dat er onder ‘onkruid’ een regenboog aan informatie te vinden is.

De foto’s op deze website zijn gemaakt door Toon Brok en Ineke Kamps. De website is in elkaar gezet door Auke Kooistra  en met een helpende hand van Loes Brok. Mijn dank hiervoor is uiteraard groot en ik zie er naar uit hier een boeiend geheel van te blijven maken.