Het stof dwarrelt neer

IMG_1343Voorlopig zitten we in Brabant, omdat de woongroep-plannen in Maastricht niet op zijn plaats vielen toen ons huisje werd neergegooid. Het goede nieuws is dat de wereld hier in sneltreinvaart steeds groener wordt en ons gezinnetje weer een stuk uitgeruster en opgewerkter is dan enkele maanden geleden. We krijgen steeds helderder wat onze dromen nu echt zijn en zien steeds meer mogelijkheden om deze te realiseren. Een eigen woonplek gaan we nog vinden, maar inmiddels hebben zowel mijn lief als ik een leuke baan en ons zoontje geniet van het buiten- en binnenleven op de boerderij van zijn grootouders.

Mijn kruidenpassie blijft natuurlijk als onkruid de kop opsteken. Met de ‘hulp’ van Robin heb ik hier een kruidenheuvel gemaakt. Een aantal stekjes van het vorige exemplaar begroeien het bouwsel. Daarnaast heb ik een stukje land ter beschikking gekregen om tot moestuin om te toveren. Het is even wennen dat er hier zandgrond is. Slakken zijn er trouwens evengoed en hebben de eerste koolplantjes al weer opgegeten. Omdat de grond wat arm is, staat er een grote ton brandnetelgier te trekken om de volgende lading kiemplantjes van voedsel te voorzien.

Voor Robin hebben we een grote ren gemaakt naast de moestuin, zodat hij zijn eigen bezigheden heeft als ik de toekomstige groenten verzorg. Dag één op blote voeten in de tuin, maakte mij attent op een tekennimf-invasie. Gelukkig had Robin niks en kon ik de beestjes verwijderen voor er zich ook maar eentje had vastgezogen. Mijn lief is gelijk het gras gaan maaien in en om de ren. Eromheen heb ik Lavendel geplant, het zou teken-werende eigenschappen hebben. Evi en Pompoes, de boerderij-kat, hebben we van een bandje voorzien, waardoor ze beschermt zijn en tevens de plaatselijke tekenpopulatie reduceren.

Tot we weer een eigen woonplek hebben, mag ik op de boerderij een aantal kruidenactiviteiten organiseren. Op mijn vrije dagen ga ik wandelingen geven in de omgeving hier, waar nu veel smaakvolle en gezonde voorjaarskruiden te vinden zijn. Er is heel wat boeiends over te vertellen. Mocht je interesse hebben, loop zeker eens mee. Voor data houd de agenda in de gaten of geef een reactie. De eerste kruidenwandeling dit jaar gaat trouwens bij Pluk & Plenty plaatsvinden.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>