Coole daken en schapenwol

Bovenop het dak van de oude graanfabriek konden we uitkijken over de hele stad. Overal was vuurwerk te zien. Niet zo vreemd natuurlijk om twaalf uur ‘s nachts op 31 december. Een mooie show met vele bizarre aspecten, waarover ik in deze blog maar niet verder uit ga weiden. Alhoewel, buskruit klinkt ook als een kruid, dus wat dat betreft zou het wel passen. Na het knal- en lichtspektakel, volgde een nacht van dans, ‘n paar uurtjes slaap een wandeling en toen de loei hete sauna. Om af te koelen zijn we maar weer op het dak gaan staan. Net op dat moment bleek het even niet te regenen. Gelukkig was er voldoende koud water te vinden om op temperatuur te komen. Weer aangekleed volgden 2 films, in goed gezelschap bekeken.

Enkele vrienden, die de fabuleuze fabriek bewonen, waar veel van bovengenoemde avonturen hebben plaatsgevonden, wezen mij op de mogelijkheid in ‘het Landhuis’, wat eveneens tot hun landgoed behoort, kruidenworkshops te kunnen geven. Dat klinkt wel erg mooi. Het is een geschikte plek met kookbenodigdheden en een grote tafel in het midden om aan te werken. Het een en ander is nu in beraad. Ik ben erg benieuwd wat er uit gaat komen.

Verder blijkt in de avond uren bij Bandito, de koffiebar op de universiteit waarvoor ik de kruiden melanges samenstel, ook een goede mogelijkheid te zijn om kruidenactiviteiten te ontplooien. Het is een mooie bar, gebouwd in een door de universiteit aangekocht woonhuis, met een keuken erbij, tafels en stoelen om aan te zitten. Bandito heeft er echt iets speciaals van gemaakt.

De tweede dag van het nieuwe jaar, was het tijd voor een grote boswandeling. Onderweg liep ik te mijmeren over de workshops die ik zou kunnen geven. Ik keek naar alle plantjes die er groeiden en naar de plukjes wol die hier en daar aan een struik waren blijven hangen. Er hadden duidelijk schapen gegraasd. Ik vind het geweldige wezens. Nu waren ze echter niet te zien. Weer in de stad sprak een jonge vrouw mij aan. Ze vond mijn kleurige schoenen helemaal leuk. We raakten aan de praat en al gauw bleek ze een schaapherder te kennen die mij vast aan wol kon helpen. Dat zou ik graag verven met kruiden. Het is een activiteit waar ik veel zin in heb. Allerlei verschillende planten uitproberen om mooi gekleurde wol te krijgen. Die wol kan dan vervolgens gebruikt worden om te vilten of mee te spinnen.

Een paar dagen later was ik weer in de buurt van een computer en heb ik gelijk maar eens naar de herder gemaild. Vol spanning wacht ik op zijn reactie.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Coole daken en schapenwol

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>