Bollen en azijn

Voor een tuinproject op de universiteit het afgelopen jaar, heb ik een grote bestelling aan bomen, struiken en andere planten gedaan bij een leverancier uit het noorden van het land. Het was nog al een project om alles hier te krijgen, maar na enkele maanden is dat toch gelukt. Het leuke is dat ik er wat extra planten aan over heb gehouden. Zo staan er nu vele rozenstruiken in de tuin. Ook was er een enorme hoeveelheid bloembollen geleverd die ik niet besteld had. Een deel ervan heeft een plekje gevonden in de universiteitstuin, andere dienden als sinterklaascadeautje. Toen ik gisteren op de universiteit was, bleken daar nog altijd bollen te liggen. De tulpen voor een groot deel beschimmeld, maar de krokussen zagen er nog erg goed uit.

Inmiddels beginnen sneeuwklokjes, narcissen en andere bolletjes al volop op te komen. Niet echt de tijd van het jaar om er nieuwe bolletjes bij te gaan zetten. Toch is dat precies wat ik vandaag gedaan heb. In het zakje zou het zeker niets meer geworden zijn met de krokussen en tulpen, maar wie weet gaan ze in de grond nog wat doen. Nu staat de tuin al behoorlijk vol met allerlei groen. Vandaar dat ik de bolletjes gewoon tussen het gras begraven heb. Dat wordt voorlopig toch niet gemaaid.

Eenmaal aan het graven, besloot ik om de droogmolen ook gelijk in de grond te zetten. Dat bleek een grote uitdaging. Alle draden zaten in de war en natuurlijk wilde het onderstuk niet gelijk in de grond blijven zitten. Toen kreeg ik het hele ding ook nog eens op mijn hoofd. Uiteindelijk is het toch gelukt, dus binnenkort kan de was lekker buiten in de zon en met de geur van de eerste bloemen drogen.

Daarna was het tijd omIMG_0727[1] nieuwe kruidenazijn klaar te zetten. De laatste fles is met de vorige voko-bestelling meegegaan. Dankzij de zachte winter zijn veel kruiden al aan het groeien gegaan. Zo was er citroenmelisse te vinden, munt, salie, rozemarijn, tijm, kervel, rucola,  bonenkruid, venkel en oregano. Dat is allemaal in een fles azijn verdwenen en zal de komende weken kruidige aroma’s afgeven aan het zure goedje.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>