Agenda

Anders koken – workshop Kiemen

Agenda Sprankenhof | Activiteiten voor individuele inschrijving

zaterdag 2 april 2022

De eerste van drie thema-blokken Anders koken. Je gaat in deze kookworkshop zelf koken met kiemen, je leert over verschillende soorten kiemgroenten, hoe je ze zelf kunt laten groeien, wat de voedingswaarden zijn en hoe je er heerlijke maaltijden mee kunt bereiden. De adviezen zijn bedoeld als goede handvaten om zelf thuis verder te experimenteren om gevarieerde, goed uitgebalanceerde, lekkere maaltijden zonder vlees of vis op tafel te zetten.

start: 15.30u
duur: ca 3 uur
(Kiemen is een onderdeel van het 3-luik Anders koken: 7 mei Noten en Zaden en 11 juni Granen en Peulvruchten, maar kan ook los geboekt worden)
Prijs: € 42,50 p.p.
of als 3-luik € 120,00 pp (reserveren noodzakelijk)
Meld je hier aan voor de workshop Kiemen
of hier voor het 3-luik Anders koken

Anders koken – workshop Noten en Zaden

Agenda Sprankenhof | Activiteiten voor individuele inschrijving

zaterdag 7 mei 2022

De tweede van drie thema-blokken Anders koken. Je gaat in deze kookworkshop zelf koken met noten en zaden. Je leert welke eigenschappen verschillende noten en zaden hebben, welke je aan je gerechten kunt toevoegen, hoe je ze smaakvol klaarmaakt en waarom je veel moet wisselen in je maaltijden. De adviezen zijn bedoeld als goede handvaten om zelf thuis verder te experimenteren om gevarieerde, goed uitgebalanceerde, lekkere maaltijden zonder vlees of vis op tafel te zetten.
start: 15.30u
duur: ca 3 uur
(Noten en Zaden is een onderdeel van het 3-luik Anders koken: 2 april Kiemen en 11 juni Granen en Peulvruchten, maar kan ook los geboekt worden)
Prijs: € 42,50 p.p. of als 3-luik € 120,00 pp (reserveren noodzakelijk)
Meld je hier aan voor de workshop Noten en Zaden
of hier voor het 3-luik Anders koken

Anders koken – workshop Granen en Peulvruchten

Agenda Sprankenhof | Activiteiten voor individuele inschrijving

zaterdag 11 juni 2022

De derde van drie thema-blokken Anders koken. Je gaat in deze kookworkshop zelf koken met granen en peulvruchten. Je leert hier welke soort granen en peulvruchten er zijn, waarom je ze vaak samen klaar maakt en hoe je er veelzijdige en bijzonder smaakvolle gerechten mee kunt bereiden. De adviezen zijn bedoeld als goede handvaten om zelf thuis verder te experimenteren om gevarieerde, goed uitgebalanceerde, lekkere maaltijden zonder vlees of vis op tafel te zetten.
start: 15.30u
duur: ca 3 uur
(Noten en Zaden is een onderdeel van het 3-luik Anders koken: 2 april Kiemen en 7 mei Noten en Zaden, maar kan ook los geboekt worden)
Prijs: € 42,50 p.p. of als 3-luik € 120,00 pp (reserveren noodzakelijk)
Meld je hier aan voor de workshop Granen en Peulvruchten
of hier voor het 3-luik Anders koken

Zondag 18 december is ‘Kruiden als Muze’ te vinden bij Winterwonderpand. Een alternatieve supergezellige kerstmart in het Landbouwbelang. Dit kraakpand zit in Maastricht, op Biesenwal 3. Er zijn een hele hoop kraampjes met ambachtelijke producten, warme soep en ander lekkers. Veel leuke mensen ook. ‘Kruiden als Muze’ heeft een aantal kruidenproducten in de aanbieding, maar ook ingemaakt biologisch boerderijfruit. Kom gerust langs!